Rynkor

Med ålder kommer inte bara erfarenhet, men även rynkor. Men det finns massor av olika

faktorer som ligger bakom den märkliga förändringen hos människor. Rökning, och annan mekanisk påverkan kan också ligga bakom rynkorna. Men den absolut vanligaste skadan på huden är den ultravioletta strålningen (UV-strålning), som skadar cellerna och bland annat cellkärnan och DNA. Rynkor är en kronisk skada som ökar på lång sikt och där det som sagt finns olika anledningar som ligger bakom dom.

 

Hjälpmedel mot rynkor

Det finns många orsaker till rynkor men samtidigt finns det många olika lösningar till att ta bort rynkor. Botox är en av de många lösningarna till att ta bort rynkor och en av dom mest använda lösningarna. Men hur fungerar egentligen botox? Jo, det innehåller ett gift som kommer från bakterien Clostridium botulinum. Detta gift blockerar nervernas uppgift att aktivera kroppens muskler. Så alltså förlamas musklerna. Botox är något jag inte skulle rekommendera då det kan finnas stora risker, som till exempel om en av sprutorna råkar träffa fel ställe till exempel. Dessutom är det väldigt giftigt och en för stor botox dos kan skada din kropp. Rynkorna kommer även tillbaka efter 4 månader vilket då gör att man måste ta en ny dos.

Och det finns som sagt flera andra lösningar till att ta bort rynkor. Hyaluronsyra är en speciell behandling som också kan ta bort rynkor. Men den är främst bra för att fukta torr hud men förutom det här så läker den även sår, hjälper till med cell transporten och med inflammationer i huden. Man kan tro att Hyaluronsyra är en syra och att den kan vara farlig men faktum är den redan finns i kroppen. Men denna vätska försvinner med ålder och av UV-strålning också. Därför måste vissa människor använda krämer där det finns Hyaluronsyra. Alla människor bör även använda krämer med Hyaluronsyra när huden är torr. Alla människor får någon gång torr hud och då är det viktigt att man har rätt behandling.

Torr hud beror på brist av vatten och fett men även vitaminbrist. Det är vanligast för folk att få torr hud under hösten eller vintern. Om man inte behandlar torr hud så kan det gå över till klåda och eksem, och just därför är det viktigt att sköta torr hud så snabbt som möjligt. Något som jag skulle rekommendera är krämen Miniderm, som används mot torr hud. Denna kräm innehåller det icke-giftiga ämnet glycerol och fett som är det exakta du behöver när du har torr hud. Det är bra om du använder det efter du haft kontakt med vatten, som till exempel efter du duschat. Då håller du din hud fuktig och den slipper vara irriterande och torr. Glycerol och Hyaluronsyra är på ett sätt väldigt lika då båda binder fukt till kroppen och hjälper de torra ytorna.

Dock finns redan Hyaluronsyra i kroppen men som jag nämnde så försvinner den med åldern. Därför är det bra att få i sig detta ämne genom krämer för att ha kvar det i kroppen. Miniderm finns i flera olika apotek runt om i Sverige.